5G-aandelen om te kopen en te bekijken: Cloud Giants Ready Services

0
21

De beste 5G-aandelen zullen in de loop van de tijd evolueren naarmate zakelijke diensten die worden geleverd via cloud computing-infrastructuur consumententoepassingen overnemen.
XBeleggers moeten op zoek gaan naar updates over bedrijfsinkomsten, aangezien meer smartphones, laptops, auto’s en op internet aangesloten industriële apparaten 5G-technologie gebruiken.

Iphone-maker Appel (AAPL) verdient altijd overweging als een 5G-aandeel. De gigant van consumentenelektronica introduceerde onlangs de iPhone 14, die nieuwe radiofrequentiebanden ondersteunt.

Maar AAPL-aandelen zijn in 2022 nog steeds met 15% gedaald tijdens een grote rally op 11 november. In een bullish teken voor 5G-aandelen is de Nasdaq-composiet boven het voortschrijdend gemiddelde van 50 dagen gestegen.

5G-aandelen: smartphone-vooruitzichten verlaagd

Ondertussen is de toeleveringsketen van Apple-aandelen een seizoensgebonden en cyclische kans voor beleggers die naar 5G-aandelen kijken.

Chipmaker Qualcomm (QCOM) waarschuwde op 3 november voor een verzwakking van de verkoop van smartphones. Qualcomm verwacht nu dat de wereldwijde volumes van smartphone-handsets in 2022 met een laag percentage van twee cijfers zullen dalen. Eerder voorspelde het een gemiddelde eencijferige daling.

T-Mobile VS (TMUS) meldde op 27 oktober het aantal abonnees voor draadloze telefoons dat de verwachtingen overtrof. Daarnaast heeft T-Mobile 578.000 draadloze thuis- en kleine zakelijke breedbandabonnees toegevoegd, waarvan de meeste verbonden zijn met zijn 5G-netwerk.

TMUS-aandelen zijn in 2022 met 26% gestegen. TMUS-aandelen bevatten het meeste draadloze 5G-spectrum onder Amerikaanse serviceproviders.

Fabrikanten van telecomnetwerkapparatuur verwachten dat de uitgaven voor 5G-infrastructuur in 2023 zullen vertragen, na dit jaar een hoge vlucht te hebben genomen. Echter, bedrijven zoals Verizon Communications (VZ) eindelijk verkeer verplaatsen naar stand-alone 5G “core” -netwerken. Dat heeft invloed op de soorten netwerkapparatuur die ze kopen.

Halfgeleideraandelen boden een vroege start op 5G draadloos en blijven een kans. Beleggers zijn voorzichtig geweest met fabrikanten van 5G-netwerkapparatuur en andere infrastructuurspelen, zoals operators van mobiele telefoons.

Cloud computing, 5G draadloze synergie

Op de lange termijn worden draadloze 5G-services aan bedrijven geleverd via cloud computing-giganten zoals Amazon.com (AMZN), Microsoft (MSFT) en Alfabet’s (GOOGL) Google zou de beste 5G-aandelen kunnen bieden. Veel startups zijn actief in ‘edge computing’. Cloud computing-infrastructuur zal naar verwachting een grote rol spelen bij de implementatie van draadloze 5G-services.

“In de afgelopen jaren hebben de grote telecommunicatie-operators allemaal partnerschappen getekend met de beste cloud-fans om een ​​grotere netwerkefficiëntie, verminderde latentie en hogere snelheden te bieden bij het verbeteren van het hele 5G-ecosysteem”, zegt Wedbush-analist Daniel Ives in een rapport.

Hij voegde eraan toe: “De kans voor cloudproviders komt voort uit edge computing, waardoor de gegevensverwerkingskracht dichter bij de apparaten van klanten komt voor betere prestaties. “Terwijl de drang naar 5G in het hele land doorgaat, is er duidelijk een kans van meerdere miljarden dollars voor cloudproviders om te winnen.”

Onderzoeksbureau Dell’Oro voorspelt dat 5G-workloads op de openbare cloud de omzet zullen laten groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 88% van 2022 tot 2026. Over die periode schat Dell’Oro de cumulatieve omzet op $ 4,6 miljard.

Tijdens de Capital Markets Day, GlobalFoundries (GFS) riep 5G uit als een drijfveer voor zijn contractproductieactiviteiten. Productie van halfgeleiders in Taiwan (TSM) heeft een soortgelijke mening.

See also  Wall Street's 2023 outlook for equities

5G-aandelen: kapitaaluitgaven stijgen in 2022

Zuid-Korea en China leiden in 5G-netwerkdekking, terwijl Europa achterblijft.

Analisten verwachten dat 2022 een groot jaar zal zijn voor de kapitaaluitgaven door Amerikaanse draadloze serviceproviders. Sommige 5G-aandelen zouden een boost moeten krijgen naarmate telecombedrijven de uitgaven voor die netwerken opvoeren.

Credit Suisse verwacht dat de draadloze kapitaaluitgaven in 2022 een recordhoogte van 39,4 miljard dollar zullen bereiken.

Onder leiding van T-Mobile implementeren draadloze bedrijven in de VS draadloze 5G-diensten met behulp van high-performance midband radiospectrum. Verizon en AT&T (T) zijn bezig met een inhaalslag en zullen het meeste uitgeven in 2022 en 2023.

Schotelnetwerken (DISH), een aanbieder van satelliet-tv-diensten zet de uitbouw van een draadloos 5G-netwerk voort

“We zien Dish als een conceptvoorraad. 2023 gaat over 5G-uitvoering”, zegt Cowen-analist Gregory Williams in een rapport.

Hij merkte op dat Dish in november $ 2 miljard aan schulden ophaalde om zijn 5G-netwerk te financieren. “De 5G-build gaat in juni verder richting 70% dekking en Dish bereidt zich voor op de lancering van 5G Infinite in Q1 2023”, voegde hij eraan toe. “We horen een ‘$ 25 per maand voor het leven’-plan. Het management blijft optimistisch over de kansen op de zakelijke markt, aangezien Dish in de nabije toekomst het enige pure-play cloud-native 5G-netwerk zal zijn.

Beste 5G-aandelen: meerjarige boom voor chipmakers

Smartphones zorgen momenteel voor de meeste vraag naar 5G-chips.

Onderzoeksbureau Omdia voorspelt dat in 2026 40% van alle mobiele abonnementen 5G zal zijn, in totaal 4,8 miljard. Bovendien wordt verwacht dat de jaarlijkse inkomsten uit 5G-mobiele diensten tegen 2026 wereldwijd $ 540 miljard zullen bedragen, wat neerkomt op 60% van de inkomsten.

Nu de Chinese markt al sterk is gepenetreerd, verwacht Barclays dat India van 2022 tot 2024 de snelst groeiende markt voor 5G-smartphones zal zijn.

Afgezien van Qualcomm, omvatten andere bedrijven die chips ingebouwd in smartphones: Qorvo (QRVO), Marvell Technologies (MRVL), Skyworks-oplossingen (SWKS) Cirruslogica (CRUS) en Analoge apparaten (ADI).

Tegenstanders twijfelen nog steeds aan het rendement op 5G-investeringen voor telecombedrijven. Ze wijzen op het ontbreken van een 5G “killer app” voor consumenten.

“We verwachten geen materiële omzetstijgingen in de wereldwijde telecomsector van 5G in de periode 2022 tot 2025”, zei kredietbeoordelaar Moody’s in een recent rapport. “Hoewel het omzetbeeld onzeker blijft, vereist 5G nog steeds aanzienlijke investeringen.”

“Tot nu toe moet er nog een echte 5G-killer-app verschijnen, wat het potentieel voor omzetgroei vermindert”, voegde Moody’s eraan toe. “Inderdaad, het is duidelijk geworden dat de meest overtuigende use-cases voor 5G draaien om bedrijven in plaats van particuliere consumenten.”

Sommige telecombedrijven, zoals Verizon en T-Mobile, zien vast 5G-breedband naar woningen als een geldmaker. 5G-breedband naar woningen kan een bedreiging vormen voor kabeltelevisiebedrijven zoals: Comcast (CMCSA). Kabeltelevisiebedrijven domineren momenteel in high-speed internetdiensten.

De wereldwijde omzet die wordt gegenereerd door draadloze bedrijven, van 5G-breedband naar huizen en bedrijven, zal in 2023 stijgen naar $ 2,5 miljard, van $ 515 miljoen in 2022, voorspelt Juniper Research.

See also  Why Deutsche Bank told customers to stay away from US banks

Enterprise Market kan inkomstenaanjager zijn

Een breed scala aan technologiebedrijven bouwt 5G-ecosystemen voor particuliere netwerken die business-to-business-diensten leveren. Telecom-industriegroep 5G Americas voorspelt dat de adresseerbare markt om 5G op te nemen in particuliere bedrijfsnetwerken de komende vijf jaar sterk zal stijgen, van $ 1,9 miljard in 2020 tot $ 16,9 miljard in 2025.

In veel industriële omgevingen wordt verwacht dat 5G-infrastructuur op wifi gebaseerde diensten zal verdringen.

“Hoewel privé 5G nog steeds een relatief niche-aanbod is, is het hard op weg een van de meest concurrerende segmenten te worden met leveranciers van apparatuur zoals Ericsson (ERIC), telecomoperators zoals Verizon en AT&T, alle grote cloudproviders en zelfs enkele kleinere startups die allemaal live-aanbiedingen hebben”, zei Barclays-analist Kannan Venkateshwar in een notitie aan klanten.

Hij voegde eraan toe: “Deze kans is grotendeels voortgekomen uit de mogelijkheden die zijn gecreëerd door een grotere virtualisatie van telecomnetwerken en flexibelere netwerkarchitecturen die mogelijk zijn gemaakt door 5G-standaarden.”

Experts verwachten dat draadloze 5G een rol gaat spelen in productieautomatisering, cloudgaming, autonome voertuigen, drones en zorg op afstand.

“Enterprise-oplossingen zouden de grootste drijfveren voor 5G-inkomsten kunnen zijn, inclusief fabrieken en productie, met telegeneeskunde en gezondheidsmonitoring ook nieuwe drijfveren”, zei Raymond James-analist Ric Prentiss in een notitie.

Na verloop van tijd zal de breedte van 5G-aandelen toenemen. De toekomst van 5G wireless ligt in het industriële Internet of Things, gezondheidszorg op afstand, drones en robotica, autonoom rijden, slimme steden en meer.

5G draadloos: hogere frequentie ether

Voor sommige 5G-aandelen zullen de kansen op lange termijn worden gekoppeld aan nieuwe netwerken die de grens tussen mobiele en vaste infrastructuur doen vervagen.

Sommige chipmakers verkopen op de markt voor 5G-netwerkapparatuur. Ze omvatten Marvell, Broadcom (AVGO), Intel (INTC), Texas Instrumenten (TXN) en analoge apparaten. In de tussentijd, Xilinx (XLNX) maakt programmeerbare chips ingebouwd in prototype netwerkapparatuur.

In eerste instantie zullen 5G-netwerken gebruik maken van hogere frequentie ether in stedelijke gebieden. Als gevolg hiervan hebben ze meer apparatuur, meer zendmasten en meer glasvezelbekabeling nodig dan vorige generaties.

Makers van glasvezeltechnologieën maken ook deel uit van de toeleveringsketen van 5G draadloze netwerken. Voor 5G-netwerken zijn “kleincellige” radioantennes, radiotoegangsnetwerkapparatuur en verbindingen met cloud computing-infrastructuur nodig.

De wereldwijde 5G-markt voor radiotoegang zal in 2024 stijgen tot $ 21 miljard, tegen minder dan $ 4 miljard in 2019, voorspelt onderzoeksbureau Omdia.

Verder is 5G ook een kans op lange termijn voor de fabrikanten van netwerkapparatuur, Ericsson, Nokia en Samsung.

Operators van gsm-masten Amerikaanse toren (AMT), Crown Castle en SBA Communicatie (SBAC) zou ook een 5G-boost kunnen krijgen, zeggen analisten. Crown Castle wordt een 5G-infrastructuurpartner van Dish Network.

5G-netwerken vereisen glasvezeltechnologie

5G-netwerken zullen voor “langeafstandsdoeleinden” worden aangesloten op glasvezelnetwerken. Dat zal betrouwbaarheid bieden voor opkomende auto-, robotica- en medische toepassingen. Potentiële 5G-aandelen om te kopen zijn onder meer: Corning (GLW), Ciena (CIEN) en andere glasvezelspelers.

See also  Matrix port of crypto mogul Jihan Wu is considering new funding for a $1.5 billion valuation

Crown Castle maakt “kleincellige” radioantennes voor 5G-diensten in stedelijke gebieden. De kleincellige antennes – opgehangen aan elektriciteitspalen of daken van gebouwen – vereisen glasvezelverbindingen met lokale hubs. Goedkeuring van de lokale overheid is echter vereist om 5G-netwerken uit te breiden.

Rysavy Research voorspelt dat er in 2028 in de VS 1 miljoen kleine cellen in de buitenlucht zullen zijn, 10 keer meer dan het huidige niveau.

5G-netwerken zullen ook de latentie verbeteren, de vertragingstijd die netwerken nodig hebben om te reageren. Dat is cruciaal voor toepassingen als autonoom rijden, telegeneeskunde op afstand en fabrieksautomatisering. 5G-netwerken verminderen de latentie tot enkele milliseconden, van vertragingen van 50 tot enkele honderden milliseconden.

Hoe 5G Wireless cloud computing zal veranderen

Edge computing maakt gebruik van gegevensverwerking, opslag en netwerken in de buurt van sensoren en waar andere gegevens vandaan komen, in de buurt van de “rand” van het netwerk. Het doel is om gegevens in realtime lokaal te verwerken en te analyseren in plaats van ze naar verre datacenters in de internetcloud te sturen.

“De komst van 5G zou de uitrol moeten betekenen van veel nieuwe technologieën die we ons zeker nog niet hebben voorgesteld”, zei econoom Ed Yardeni in een recent rapport. “Om ze mogelijk te maken, zeggen de techgoeroes dat cloudcomputing zal verhuizen van een cloudserver ver weg naar apparatuur aan de rand van het netwerk van een buurt. Edge computing moet de snelheid van gegevensoverdracht blijven verhogen, maar carriers zullen moeten openen hun portemonnee om het te laten gebeuren.”

Microsoft verkoopt wereldwijde netwerktransport- en routeringsdiensten aan 5G-netwerkoperators. Microsoft noemt het initiatief ‘Azure for Operators’. Microsoft kocht de netwerkcloudactiviteiten van AT&T.

Draadloze bedrijven zoeken cloudpartners

Amazon Web Services en Google verkopen ook 5G-gerelateerde cloudinfrastructuurdiensten. AWS kondigde in december plannen aan om particuliere 5G-netwerkdiensten te verkopen aan zakelijke klanten.

De AWS “5G in a box”-service zal in eerste instantie het gedeelde “CBRS” -spectrum gebruiken. Op de lange termijn zou Amazon samen kunnen werken met Dish voor een 5G-netwerk, speculeren analisten.

Verizon werkt samen met AWS, Google en Microsoft om 5G-clouddiensten te ontwikkelen.

Edge computing zou een grote kans moeten zijn voor chipmakers Nvidia en Intel, zeggen sommige analisten. Nvidia en Intel zijn de grootste aanbieders van datacenterprocessors voor cloudapplicaties.

Mini-datacenters in buurten zullen worden gekoppeld aan cloud computing-infrastructuur. Nokia en Ericsson ontwikkelen 5G-cloudgateways.

Dell Technologies (DELL), Hewlett Packard Enterprise (HPE), Nokia en anderen willen profiteren van edge computing.

Volg Reinhardt Krause op Twitter @reinhardtk_tech voor updates over 5G wireless, artificial intelligence, cybersecurity en cloud computing.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK

IBD Digital: ontgrendel vandaag nog de premium aandelenlijsten, tools en analyses van IBD

Leer hoe u de markt kunt timen met de ETF-marktstrategie van IBD

Het voortschrijdend gemiddelde van 10 weken gebruiken voor kopen en verkopen?

IBD Live: een nieuwe tool voor dagelijkse aandelenmarktanalyse

Wilt u snel winst maken en grote verliezen voorkomen? Probeer SwingTrader

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here